thepredators.com

Rhodiola Rosea

adaptogeen voor prestatie & concentratie

Traditioneel gebruik: versterken van de levenskracht energie
Botanische naam: Rhodiola Rosea
Naam: Rozewortel of Gouden wortel
Familie: Crassulaceae
Herkomst: Rusland, Siberië
 

PREDATORS MEDITEREN

als gouden wortels zijn wij met alles verbonden
een sterke geest verbind ons hart met alles dat leeft

Rhodiola Rosea doorbraak in medicinale kruiden
Transformeer je gezondheid 


Elite atleten

Rhodiola Rosea wordt door topatleten gebruikt om het  uithoudingsvermogen op te bouwen, te verbeteren en te presteren in extreme omstandigheden zoals kou, weinig zuurstof of hooggebergten.
Bergbeklimmen, ijsbaden of sauna?
Herstel snel en ga langer door.
Gebruik Rhodiola  Rosea elke dag 6 weken om de VO2max te verbeteren en de perceptie van de prestatie te verlichten. De nomaden in Siberie wisten dit maar ook Russische elite atleten trainen ermee geheel dopingvrij 


Mentale kracht  

Wil jij het beste uit jezelf halen? Op zoek naar een heldere state of mind met een langere aandachtsspan? Ben jij een top ondernemer, CEO - sta jij onder grote prestatie druk? Examenstress of een burnout?
Dan is Rhodiola Rosea het beste adaptogeen.
Het ondersteunt je adaptievermogen, reduceert het stressniveau en brengt je in een kalme staat van focus en balans.
Haal het beste uit je staat van zijn.


Emotionele verlichting

 Verlies of afscheid nemen van geliefden, baanverlies, emotionele trauma's helen of op zoek naar motivatie?  Rhodiola Rosea wordt vaak voorgeschreven om de gemoedstoestand te verbeteren, bij posttraumatische stressstoornissen, om depressie tegen te gaan en je zelfverzekerd te  voelen.

De zeldzame Rhodiola Rosea staat bekend om zijn medicinale kracht en groeit in onherbergzame koude gebieden zoals de Altaj gebergten in Siberië.

Onze vers en wild geplukte Rhodiola uit Siberië is een kwaliteits adaptogeen.   

De bewezen heilzame werking van Rhodiola Rosea

Uithoudingsvermogen

Russische onderzoeksmethoden tonen aan dat Rhodiola dezelfde soort spierversterkende werking heeft als steroïden alleen zonder negatieve bijwerkingen,  legaal en toegestaan door het Internationale Olympische Committee.
Hoe werkt dit? Spieren hebben energie nodig en Rhodiola Rosea stimuleert de productie van hoge energetische moleculen ATP (adenosine trifosfaat) en CP (creatine fosfaat) in de spiercellen.
Dit gaat vermoeidheid tegen, verbeterd uithoudingsvermogen, sneller herstel bij uitputting, meer zuurstof in de cellen waardoor de energie beter verdeeld wordt. Het stimuleert het niveau van RNA en DNA in de spiercellen ook wel anabolisme genoemd. Daarom wordt Rhodiola ook wel plantsteroïden genoemd.

Verleng je leven

Het geheim van een lang gelukkig leven. Onderzoekers van de Universiteit van Utrecht ontdekten dat Rhodiola het longevity-gen DAF16 activeert. Daardoor investeert de cel meer energie in onderhoudsprocessen en vertraagt het het verouderingstempo.
Onderzoek toont aan dat na toediening van Rhodiola Rosea een toename van de levensduur van bijna 24% bij zowel mannelijke als vrouwelijke fruitvliegen. De vliegen waren  beter in staat zich te weren tegen stress. .  

DNA herstel

Op  celniveau reduceert Rhodiola Rosea niet alleen cellulaire schade tegen vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken,zoals van tabak rook, alcohol, pesticiden of radiatie maar ook helpt Rhodiola bij het herstellen van het DNA, verbeterd de kwaliteit van het DNA en minimaliseert de frequentie van mutatie o.a bij botkanker (Salikhove et al 1997), blaaskanker (Zhongbo L., et al. 2012)  en leukemie (normaliseren van witte en rode bloedlichaampjes). Vele andere studies tonen de anticarcinogenen, antimutagene,  antimetastase (stopt kanker van verspreiden), ontstekingsremmende, immuno-modulerende werking. Een beschermende werking tegen radioactieve stralingen, 5G netwerken, wifi, telefoons, laptops en cellen beschermen tegen chemotherapie. 

Botanisch anti-depressiva

Rhodiola  verbetert de serotonineniveau’s in de hippocampus en repareert schade aan de neuronen. De actieve stoffen rosavin en salidroside verminderen depressie door het transport van tryptofaan en 5HTP te verbeteren en door het verminderen van de actie van COMT (catechol-O-methyltransferase) (stress reactiviteit).
Rhodiola verbeterd op natuurlijke wijze de gemoedstoestand, gevoel van zelfverzekerdheid en de ervaring van tijd  zonder negatieve bijwerking. 

Brein booster

Rhodiola heeft bijzondere beschermende eigenschappen voor het hart en het brein; deze connectie heet ook wel hart-brein coherentie.  (Research Heart Math Institute) en zijn wij in staat om sneller informatie op te vangen, op te slaan en te onthouden.
Stress, roken, alcohol en ongezonde eetgewoonten verstoren deze balans, beschadigen neuronen, synapses en neurale paden van het hart naar het brein en in het lichaam.
Rhodiola beschermt op cellulair niveau, reduceert schade aan de cell membranen en stimuleert productie van neurotransmitters. Ook zet het reticulaire activatiesysteem aan in de hersenstam, Dit is de zoekmachine van jou brein, een filter en focused op wat jij het geeft,  Met het reticulair activatiesysteem bepaal jij de dingen die je wilt zien, voelen en zijn. 

Stress resistentie

De ruimte is de ultieme stressvolle omgeving. Astronauten ondergaan gewichtloosheid, fysieke en mentale druk. Russische astronauten nemen o.a. Rhodiola voor balans en om stress in het lichaam te verlagen, ook wel homeostasis genoemd.
Stress slaat zich op als vet in het lichaam, in plaats van licht frequenties, creëert angst, agressie en ziekten.
Ons toekomstige dieet zal bestaan uit adaptogenen om hogere frequenties te ontvangen en fysiek stressbestendig te worden. 

Rhodiola Rosea - Focus & Performance
Rhodiola Rosea - Focus & Performance
Rhodiola Rosea - Focus & Performance

Rhodiola Rosea - Focus & Performance

$49.95

The golden root
History and use
Rhodiola Rosea has been used for centuries, with ancient Chinese monks utilizing it to support clear thinking, resilience, and meditation. Indigenous tribes have noted that its ability to thrive in extreme cold climates grants them seemingly intangible strength.

Origin: wild and hand picked by nomads, Altai, Siberia, Russia.

How it works
This superior raw root is classified as Superherb, supports the natural adaptation capacity in our body in the face of physical and emotional stress. Bioactive components: Salidroside ≥ 1.8%, Rosarin, Rosavin (5%) and Rosin.

What is it used for?
- Improves stamina
- Mental strength & concentration
- Natural anti-depressants
- Vitality & resilience

When: beginning of the day, before sports, in stressful times, exams or in case of performance anxiety.

Recommended use: daily max. 1 gram. Concentrate on your intentions. Add 1/2 teaspoon of Rhodiola Rosea to your smoothie, tea or latte every day. No substitute for a varied diet. 

View details