The Predators

Lion's Mane

adaptogene paddestoel voor het brein

Traditioneel gebruik: voor diepere staten van bewustzijn
Botanische naam: Hericium Erinaceus
Naam: Pruikzwam
Familie: Hericiaceae
Herkomst: China
 

PREDATORS INSTINCT

wild en krachtig, laat je angsten varen
en vertrouw op je leeuwenmanen

De paddestoel die je brein versterkt
Lion's Mane voor neuroprotectie

Lion's Mane is een medicinale paddestoel die kan worden ingezet om chronische-, cognitieve en neurologische ziekten te verhelpen, voorkomen of behandelen.

De Predators leren met Lion's Mane 

Nerve Growth Factor

Nerve Growth Factor, ookwel Zenuw Groei Factor  is een eiwit dat in het lichaam wordt geproduceerd en essentieel is voor de groei, het onderhoud, vernieuwing van zenuwcellen.  Een tekort is een van de oorzaken van neurologische ziekte zoals Alzheimer en dementie. Hoe kan Lion's Mane helpen? NGF kan de bloed-hersenbarrière niet passeren (1). De bioactieve verbindingen in Lion's Mane kunnen dat wel. Hierdoor kunnen de NGF-synthese in zenuwcellen stimuleren (2) en de NGF-afgifte in de hippocampus verbeteren. NGF kan nieuwe cellen creëren (neurogenese), zenuwcellen herstellen en oude versterken (3).  NGF speelt ook een belangrijke rol bij de vorming van myeline (4), de omhulling rond zenuwcellen die  helpt voor een snelle signaal overdracht en het zenuwstelsel versterkt.

Spijsvertering

Lion's Mane wordt al eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde om een ​​gezonde spijsvertering te versterken en te bevorderen. De darmen worden ook wel het 'tweede brein' genoemd en is het spijsverteringskanaal verbonden met vele andere systemen, waaronder de impact op neuronen in de hersenen en vindt de productie van serotonine plaats. Het effect van een slechte werking van de darmen is in deze gebieden juist merkbaar op de gemoedstoestand, weerstand en balans. Een gezonde darmflora begint bij groene rauwe groenten, een dieet rijk aan vezels en prebiotische bronnen. Lion's Mane bevat betaglucaan, een  prebiotica, die beschermt de darmflora' en werkt tegen veel spijsverteringsstoornissen (7), zoals Prikkelbaardarm syndroom, ziekte van Crohn, maagzweren en allergieën met zijn sterke ontstekingsremmende eigenschappen. (8)

Brein Plasticiteit

Het brein is in staat om zich aan te passen, op te rekken en nieuwe verbindingen te maken. Dit wordt in de Neurowetenschap ook wel Neuroplasticiteit genoemd. Het ouder worden zorgt ervoor dat de hersenen in loop van tijd vertragen. Verlies van geheugen, gebrek aan focus en beschadigde hersencellen dragen bij aan de vermindering van hersenplasticiteit. Lange tijd werd verondersteld door de medische wereld dat hier niets aan te doen is. De laatste jaren wordt steeds meer duidelijk hoe plastisch het brein eigenlijk is en wat kan beschermen. Door de stimulatie van NGF wordt de neurotrofe factor (BDNF) gestimuleerd. BDNF verhoogt de plasticiteit van de hersenen, waardoor uw hersenen zich snel kunnen aanpassen, waardoor het geheugen wordt versterkt en het leerproces wordt versnelt.

Mentale gezondheid

Hoge ontstekingswaarden worden in verband gebracht met angst, depressie en stemmingswisselingen. De ontstekingsremmende eigenschappen van lion's mane kunnen de ontstekingsfactoren mogelijk reduceren. (9). Bij een studie met vrouwen in de Menopauze in 2010 werd Lion's Mane ingezet om de effecten op  depressie, slaapkwaliteit en ‘onbepaalde klachten’ te meten. Dertig vrouwtjes slikten 4 weken Lion's Mane of een placebo. De wetenschapper ontdekte dat de groep die Lion’s Mane gebruikte significant lager scoorde op depressie (zoals gemeten door de Epidemiologic Studies Depression Scale (CES-D)) dan de controlegroep die placebo slikte. De vrouwen voelen zich na 4 weken veel beter, minder angstig en minder irritaties. Ze concludeerden dat Lion's Mane  potentieel heeft als antidepressivum. (9)

Cognitief vermogen

 Mensen met geheugen problemen en cognitieve stoornissen kunnen baat hebben bij het gebruik van Lion's Mane (6). Bij een placebo gecontroleerd onderzoek (gepubliceerd in Phytotherapy Research in 2009) gaven de onderzoekers  30 volwassenen tussen de 50 en 80 jaar met cognitieve stoornissen elke dag Lion's Mane extract ofwel een placebo, 16 weken lang. In cognitieve tests gebaseerd op de Revised Hasegawa Dementia Scale (HDS-R) vertoonden de effecten van Lion's Mane significant grotere verbeteringen (5). Ook bij  onderzoek met muizen (Biomedical Research in 2011) blijkt dat Lion's Mane helpt bij het beschermen tegen geheugenproblemen die worden veroorzaakt door de opeenhoping van amyloïde bèta (een stof die de hersenplaques vormt die geassocieerd zijn met Alzheimer) (6). 

Kanker onderzoek

Veelbelovend onderzoek suggereert dat Lion's Mane kan beschermen  tegen kanker. In een studie uit 2011, gepubliceerd in Food & Function, onthulden tests op menselijke cellen dat Lion's Mane leukemiecellen zou kunnen helpen uit schakelen (10). Ander onderzoek in een studie uit 2011, gepubliceerd in de Journal of Agricultural and Food Chemistry, toont aan dat Lion's Mane hielp de omvang van kankerachtige darmtumoren bij muizen te verminderen (11).  Lion's Mane zou kunnen helpen bij het bestrijden van darmkanker, door toenemende activiteit in bepaalde cellen die betrokken zijn bij de immuunrespons. Een andere studie wees uit dat het extract de metastase van darmkankercellen naar de longen zou kunnen helpen verminderen (12).  Het is echter te vroeg om te zeggen of Lion's Mane kanker zou kunnen helpen voorkomen of verminderen.

Lion's Mane - Brainbooster
Lion's Mane - Brainbooster
Lion's Mane - Brainbooster

Lion's Mane - Brainbooster

€24,95

King of Mushrooms
Geschiedenis en gebruik
Lion's Mane wordt als medicinale paddestoel toegepast in de Oosterse Geneeskunde. Traditioneel werd Lion's Mane al eeuwen door Boeddhistische monniken gebruikt om in diepere staten van meditatie te komen, voor het geheugen en als immuunversterker. 

Herkomst: Zuid-Oost Azie

Hoe werkt het? Lion's Mane is de enigste adaptogene paddestoel. Het ondersteunt het natuurlijke adaptatievermogen in ons lichaam, herstelt het zenuwstelsel en ondersteunt nieuwe neuronen en connecties in het brein. Bioactieve componenten: Hericium, Erinacines.

Waarvoor wordt het gebruikt?

  • verbetert cognitief vermogen
  • geheugen & creativiteit
  • zenuwherstel- Nerve Growth factor
  • neuroplasticiteit

Wanneer? Voor brein gezondheid, in emotionele- en stressvolle tijden. Aan te raden in combinatie met Yoga of meditatie. 

Aanbevolen gebruik: dagelijks 1-3x per dag 1 portie, niet overschrijden. Concentreer je op je intenties. Voeg toe aan smoothie, sap, proteine shake, thee of latte. Geen vervanging van gevarieerde voeding. Bij zwangerschap of borstvoeding raadpleeg uw arts.

Vrij van allergenen, geur-, kleur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen

Bewaren: donker, afgesloten en bij kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen houden.

Bron: extract van het fruitlichaam 

View details